En hund har dött av diarré i Norge och sex nya sjukdomsfall

Sedan tisdag har Mattilsynet fått in sex nya rapporter om hundar med liknande sjukdomssymtom som de hundar som har dött av diarré i Norge. En hund har dött av dessa nya fall. Fallen kommer från Oppland, Østfold, Finnmark och Akershus.

Mattilsynet har nu fått rapporter från alla län i landet, detta är fall som har rapporterats direkt till Mattilsynet och inte som feedback via undersökningen som skickats till veterinärer.

Undersökningen visar hittills att det har förekommit minst 173 fall av blodig diarré hos hundar med olika svårighetsgrad sedan 1 augusti, skriver Veterinärinstitutet.

Veterinärinstitutet har obducerat 15 hundar, som alla visar samma tecken på tarminflammation. Bakterien Providencia alcalifaciens har hittills påvisats i tolv av dessa.

Ytterligare arbete görs för att bearbeta information från undersökningen, medan nya svar kommer in.

Mattilsynet följer flera spår i samarbete med Veterinärinstitutet i hopp om att hitta orsaken till de många fallen av sjuka och döda hundar på sistone.

Mattilsynet rekommenderar fortfarande hundägare att begränsa nära kontakt mellan hundar och att hålla hundar i koppel.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom #parvovirus #giardia #veterinärinstitutet #Providenciaalcalifaciens

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.