Det är nästan gratis att gå till veterinären i Ryssland

Läste en artikel i DN om hunden Sotis som hade hittat ett blodigt kycklingben ute och blivit dålig i magen, så ägaren behövde uppsöka veterinär med hunden. Detta skedde i Ryssland, hunden fick dropp, veterinären tog blodprov, skrev ut tre olika mediciner och ordinerade diet på kokt ris och kalkon.

Enorm prisskillnad på veterinär i Ryssland mot Sveriges priser

Undersökning, blodprov, dropp och konsultation kostade motsvarande cirka 700 kronor. Att avlägsna tandsten med hjälp av ultraljud kostar ungefär 400 kronor. När Sotis hade en mjölktand som behövde dras ut kostade det 120 kronor. 

Prisskillnaden mellan Sverige och Ryssland beror naturligtvis på att veterinärerna får lägre lön än i Sverige – men kanske också på att det finns många enkla kliniker utan sofistikerad utrustning som man har gjort dyra investeringar i, som måste betalas tillbaka, skriver DN om besöket hos veterinären som den tvåårige toypudeln Sotis behövde göra. Sotis tillhör DN:s Moskvakorrespondent.

Varför kan det inte finnas motsvarande i Sverige?

Tidigare gick vi hos en veterinär som hade egen mottagning hemma i källaren, priserna hos honom var förstås inte som i Ryssland men det var nästan 50% billigare än dagens privatkliniker.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #dognews #hundägare #ryssland #veterinär #veterinärkostnader

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.