Djuren välsignades vid Franciskusmässan i Kungsträdgården

Hundratals människor, och djur, hade samlats framför stora scenen i Kungsrädgråden, där mässan hölls, med barnkör, solister, och Kardinal Anders Arborelius på Franciskusdagen. Mässan avslutades med en välsignelseceremoni över djuren, skriver Mitti.

Internationella Djurens dag firas den 4 oktober, Djurens dag är instiftad av World Animal Day, och firas sedan 1931. Det är en dag för att fira djurlivet i alla former och människans relation till djurriket. Dagen firas årligen.

Djurens dag fick sin början efter en konferens för ekologer, 1931 i Florens. Eftersom 4 oktober är högtidsdagen för Sankt Franciskus av Assisi, djurens och naturens skyddshelgon, var det självklart att fira Djurens dag, just denna dag.

Den italienska munken Franciskus, som föddes i slutet av 1100-talet och grundade franciskanerorden, hyste nämligen stor kärlek till djur, och det är en katolsk tradition att välsigna djur på Franciskusdagen.

Unikt är att Djurens dag firas över hela världen, utan hänsyn till nationalitet, religion, tro eller politisk ideologi. Kyrkor, synagogor och oberoende kaplaner håller välsignelser i parker och utomhus. I Argentina firas dagen den 29 april som en hyllning till dödsdagen (1926) av Dr Lucas Ignacio Albarracín.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #djurensdag #Franciskus

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Djuren välsignades vid Franciskusmässan i Kungsträdgården

  1. Sanne Dahl skriver:

    Älskar att djuren hålls så högt. Älskade fina varelser <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.