Hjärtinfarktspatienter som har hund lever längre

Den som har hund och råkar ut för en hjärtinfarkt eller en stroke har bättre chanser att överleva än den som är utan hund. Framförallt gäller det ensamstående hjärtinfarktspatienter. Där löpte hundägarna 33 procent lägre risk att dö. För att visa hur orsakssambanden ser ut behövs dock fler studier.

Att hundägande förknippas med bättre hälsa i Sverige har en forskargrupp vid Uppsala universitet visat även i tidigare studier t. Bland annat visade de 2017 visade de bland annat att hundägande var kopplat till lägre dödlighet generellt, skriver Forskning.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #stroke #hjärtinfarkt

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.