19 jakthundar dödade av vargar i höst

19 jakthundar har dödats av vargar i Finland mellan den 20 augusti och den 5 oktober, hittills är det fler dödade jakthundar än ifjol , skriver Yle.

Årligen dödas mellan 30 och 50 jakthundar av varg i Finland. Under perioden 20 augusti till 5 oktober ifjol dödade vargar tolv jakthundar.

I Sverige har också ett stort antal hundar dödats av varg under hösten.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #dognews #hundägare #varg #stövare #jakthund #drever #hundvalp

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på 19 jakthundar dödade av vargar i höst

  1. Lotta Jidegren skriver:

    Och??? Vad i herrans namn förväntar man sig när man låter hundar driva fritt i skogen. Spårar hunden efter vilt och en varg är i närheten så självklart försvarar sig vargen om den känner sig hotad. Såg en film där en hund hade en kamera på ryggen . Plötsligt stod en varg en bit bort och tittade på hunden. Hunden fortsatte sedan mot vargen och när den kom inpå så försvarade sig vargen. GIVETVIS!!! Det kan väl vem som helst räkna ut att den skyddar sig. Sedan stod det i tidningen att vargen attackerade hunden😳😳😳😳 Det var ju hunden som gick fram till vargen. Vad förväntas en varg göra i det läget? Hade vargen varit sjuk så hade den kanske bett om hjälp men en frisk varg försvarar sig SJÄLVKLART. Hunden klarade sig. Vargen hängs ut som värsta rovdjur men vargar drar sig i första hand undan om den inte blir överrumplad. Kanske dags att löra jakthundar att undvika vargen istället.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.