SVENSKA FÖRETAG UTFÖR PLÅGSAMMA DJURFÖRSÖK PÅ TYSKT SKANDALLABORATORIUM

VI VARNAR FÖR MYCKET KÄNSLIGA BILDER NEDANFÖR I DETTA INLÄGG OCH FILMER SOM FINNS PÅ LÄNKARNA I DETTA INLÄGG.

OM NI INTE VILL SE BILDERNA NEDAN SÅ KAN DU KLICKA PÅ LÄNKEN NEDAN FÖR ATT VARA MED I NAMNINSAMLINGEN FÖR ATT STOPPA DETTA.
Namninsamling

https://www.change.org/p/we-are-against-animal-cruelty-close-the-laboratory-of-pharmacology-and-toxicology-in-hamburg

Djurrättsalliansen kan avslöja att minst tre svenska företag utfört djurförsök på bland annat hundar på det tyska kontraktslaboratoriet Laboratory of pharmacology and toxicology (LPT) i Hamburg, Tyskland. Det var i slutet av förra veckan som organisationerna SOKO Tiershutz och Cruelty Free International avslöjade att de haft en person som arbetat undercover på laboratoriet mellan december 2018 till mars 2019 och nu publicerat bilder och filmer därifrån.

Undersökningen kunde bland annat visa en extrem brutalitet mot djuren och hur djuren behandlades på ett inhumant sätt med sjuka och döende hundar som lämnades svårt blödande med blod på laboratoriegolvet, fastspända apor, olaglig djurhållning och ingen vård under natten.LPT är ett familjeägt kontraktstestlaboratorium som utför toxicitetstest för läkemedels-, industri- och agrokemiska företag från hela världen för att uppfylla kraven från regeringar och tillsynsmyndigheter.

Toxicitetstestning innebär att förgifta djur för att se hur mycket av en kemikalie eller ett läkemedel som krävs för att orsaka allvarlig skada, i ett försök att mäta vad en ”säker” dos för människor kan vara. Djur injiceras med eller får att äta eller andas in ökande mängder av ett ämne för att mäta de toxiska effekterna som kan vara allvarliga och inkluderar kräkningar, inre blödningar, andningsbesvär, feber, viktminskning, trötthet, hudproblem, organsvikt och till och med död. Ingen bedövning eller smärtlindring tillhandahålls.

– Varje år blir hundratusentals djur i Europa medvetet förgiftade för lagstadgade toxikologiska tester. Den här utredningen vidar ett enormt lidande, bristfällig djurhållning som bryter mot både tysk och Europeisk lagstiftning.

Vår förhoppning är att de inblandade svenska företagen omedelbart slutar använda LPT och vi kräver att LPT ska stängas, säger Daniel Rolke, ordförande i Djurrättsalliansen.De svenska företag som använt eller använder LPT i Tyskland är Gesynta Pharma, Wntresearch och Cyxone. I försöket på hundar på LPT har företaget Gesynta Pharma även haft expertis från det statliga forskningsinstitutet RISE.

Film från utredningen hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=MSmAEPD86KM&feature=youtu.beBilder finner du här: https://djurrattsalliansen.se/2019/10/15/horribel-dokumentation-fran-djurforsokslabb-i-tyskland/

Namninsamlinghttps://www.change.org/p/we-are-against-animal-cruelty-close-the-laboratory-of-pharmacology-and-toxicology-in-hamburg

Andra tidningar som har skrivithttps://www.nrk.no/urix/tysk-laboratorium-anklages-for-omfattende-mishandling-av-aper-og-hunder-1.14742188https://metro.co.uk/2019/10/15/monkeys-scream-pain-secret-footage-recorded-german-lab-10919669/https://www.thesun.co.uk/news/10137351/monkeys-dogs-german-lab-animals-experiments/

Avsnitt för bifogade filer

Förhandsgranska YouTube-videoklipp Unlawful dog and monkey suffering uncovered at Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT)

Unlawful dog and monkey suffering uncovered at Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT)

Källa: https://sethsjoblom.com/2019/10/15/svenska-foretag-utfor-plagsamma-djurforsok-pa-tyskt-skandallaboratorium/

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #djurförsök

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.