HJÄLP – Vem har stulit taxen Ura ?? Dela dela dela

Foto: Privat Skogsletta’s BM Ura

Är det fråga om ett beställningsjobb? Vem har stulit en av Norges bästa jakthundar, taxen Ura?

Natten till den 4 augusti hörde grannen gälla hundskall från hundgården, sedan tystnade det. I hundgården stod taxen Ura tillsammans med sina fyra små 8 veckor gamla valpar. Då ägaren kom hem klockan 4 på morgonen möttes hon av valparna men mamma Ura sågs inte till.

Ägaren har sökt av ett område på 3 mils radie runt om gården men taxen Ura har inte påträffats. Ura har varit en fantastisk mamma till sina valpar och ägaren kan inte tro att hon skulle rymma och överge valparna för att inte komma hem tillbaka.

20 000 NOK i belöning

Ägaren vädjar om att den som har sett Ura eller har hunden ringer till Jens Selliseth, +47 976 08 726. Det utlovas 20 000 NOK i belöning för tips som hjälper till att hitta Ura.

Liga som stjäl hundar i Sverige

Enligt artikeln i nearadio skall 25 hundar stulits i Sverige av en liga som specialiserat sig på hundstöld. När det gäller taxen Ura misstänker ägaren att detta är ett beställningsjobb , av en av Norges bästa små hundar. Det är 8 kilometer till den svenska gränsen från Tobøl i Eidskog.

Förra året utsågs taxen Skogslettas BM Ura till Norges näst bästa jakthund oavsett ras i NJFFs årets jakthund. Hon har fått drevcert både i Norge, Sverige och Finland och Nordisk champion. Ura är tre år gammal och är en lugn och smart strävhårig tax. Hon har hela livet varit mycket social – mycket typisk tax.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #tax #hundtjuvar #norge

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.