Högsta domstolen tar inte upp valprånet – domen står fast

Mannen som dömts till fem års fängelse för kennelrånet får ingen prövning i HD. Högsta domstolen ger inget prövningstillstånd. På fredagen kom beskedet att domen står fast.

Hovrätten gick på tingsrättens linje, även där dömdes han till fem års fängelse för det brutala rånet mot en kennelägare i Önnestad. Den 27-årige mannens dom står fast och HD ger inget prövningstillstånd.

Efter att gått igenom tingsrättens hela förhandling, och lyssnat till ett par nya vittnen, har man kommit fram till samma slutsats som tingsrätten. Det finns inte tillräckliga bevis för att 34-åringen skulle ha varit delaktig i rånet, skriver Ystadsallehanda.

Kristianstads tingsrätt dömde 27-åringen till fem års fängelse för ett synnerligen rått rån av sex hundvalpar från en kennel i Önnestad utanför Kristianstad den 9 januari 2019.

En 34-årig man frikänns från åtalet för grovt rån, eftersom bevisningen inte räcker mot honom. Det finns ingenting som knyter honom till platsen för rånet.

Tre andra personer döms för häleri av de stulna hundvalparna.

På morgonen den 9 januari 2019 överfölls hon i hundstallet av minst två maskerade personer, som överraskande rusade in, sprejade färg i hennes ögon så att hon inte kunde se och sedan utsatte henne för ett besinningslöst våld. Bland annat blev hon upprepade gånger slagen i huvudet med ett föremål så att det började blöda, och hon utsattes för så kraftigt våld mot nacken att hon upplevde att gärningsmännen försökte vrida huvudet av henne. Våldet ledde bl.a. till flera frakturer i revbenen och en fraktur i ena foten. Under misshandeln kände kvinnan svår dödsångest och förlorade sedan medvetandet. Hon tejpades med silvertejp över ansiktet, och hennes händer och fötter tejpades ihop. Sedan stal gärningsmännen sex hundvalpar i hundstallet och lämnade den skadade och tejpade kvinnan liggande på golvet. Fem av hundvalparna har så småningom påträffats och man tror att den sjätte dog pga den var så svag.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #valprån #kennelägare #dom

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Högsta domstolen tar inte upp valprånet – domen står fast

  1. Linda Larsson skriver:

    Så oerhört tråkigt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.