Hundutbildning till Realgymnasiet i Norrköping

Hösten 2020 startar Realgymnasiet Hundutbildningen på ytterligare en ort, i Norrköping. Utbildningen görs i nära samarbete med branschen och möjlighet till sysselsättning efter examen är stor. Hundnäringen är en växande framtidsbransch och intresset för hundar ökar.

-Det känns som en helt rätt satsning att göra och vi ser verkligen fram emot att starta upp Hundutbildningen här på Realgymnasiet i Norrköping. Eleverna får en utbildning där det efter examen finns stora chanser att få jobb. Idag är hund inte bara en hobby utan en bransch som växer i snabb takt, säger rektor Josefin Eriksson.

Utbildningen är en treårig gymnasieutbildning som även är högskoleförberedande. Mycket fokus i utbildningen läggs på hundars beteende, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Eleverna lär sig dessutom kundbemötande och att handleda människor i hur de bäst tar hand om och tränar sin hund. I utbildningen ingår diplomeringar via Svenska Kennelklubben och efter utbildningen kan eleverna exempelvis jobba som hundtränare, hunddagisföreståndare/personal, djurvårdare i klinik eller djurbutikspersonal.

Att vara ute i verkligheten och lära sig i bransch är en viktig del av utbildningarna på Realgymnasiet. På Hundutbildningen har eleverna APL (arbetsplatsförlagt lärande) från slutet på årskurs 1 en dag i veckan och sedan genom hela sin studietid. I årskurs 2 och 3 finns det även möjlighet att ansöka till internationell APL på Irland och Sydafrika. Dessutom får eleverna möjlighet till lärlingspraktik i årskurs 3.

-På Realgymnasiet är det viktigt med partnersamarbeten. På Hundutbildningen så samarbetar vi med utbildningsföretaget Glädjeklick och Svenska Terapihundskolan. Med dessa samarbeten kan eleverna exempelvis utbilda sig inom klickerträning eller besökshund, fortsätter Josefin.

-Nu ser vi verkligen fram emot att starta vår nya utbildning och att välkomna våra elever under nästa läsår, avslutar Josefin.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundutbildning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.