Antalet smugglingsärenden ökar – en hund i veckan avlivas

Under de senaste elva åren har nästan 600 smuggelhundar avlivats – det är en död hund varje vecka. Samtidigt är smugglingen av valpar ett lågprioriterat ärende hos Tullverket, som anser att samhällsnyttan är lika med noll.
– Det är fruktansvärt frustrerande, säger Gunnel Hellman, som i flera år arbetade mot just hundsmuggling.

Mellan den 1 januari 2007 och 31 december 2018 fattade Jordbruksverket 4259 beslut kring hundar som smugglats in i Sverige. Av dessa är 594 beslut om avlivning, vilket alltså betyder att en smuggelhund i veckan avlivades under den här perioden, skriver SVT.

En hänsynslös handel är en dokumentär om hundsmuggling. Det är en berättelse som skildrar verkligheten bakom en stor hemsk industri. I filmen upptäcker vi falska identiteter, korrupta veterinärer och valpfabriker.

Genom att köpa en hund utan att känna till dess bakgrund, bidrar du till en osund avel. Det menar överveterinären Anna Norlin.

Del 1 sänds den 5 November 21.00 i SVT 1. Den kommer även finnas på SVT Play. 

Hela första delen av Dokument inifråns Älskade smuggelhund finns att se på SVT Play. Andra delen publiceras den 12 november.

Hjälp till att dela detta inlägg, det är viktigt att så många som möjligt tittar på programmet och får förståelse för hur vidrigt dessa hundar har det!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #smuggelhund #Älskadesmuggelhund #dokumentinifrån

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Antalet smugglingsärenden ökar – en hund i veckan avlivas

  1. Pingback: Älskade Smuggelhund del 2 visas tisdag den 12 november

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.