Tävling – vinn feelgood-romanen Det lilla galleriet i solen

Det lilla galleriet i solen är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man förväntat sig. En bok om oväntade vänskapsförhållanden, en ouppfostrad hund, en attraktiv veterinär, en berömd tavla och ett litet galleri i solen…

Tävling där 3 personer vinner varsin bok Det lilla galleriet i solen av Marie Sammeli.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan och skicka svaren tillsammans med ditt namn och adress till dognews@hotmail.se Vi vill ha ditt svar senast den 14 november 2019.

  1. Var utspelar sig berättelsen i boken Det lilla galleriet i solen?
  2. Varför vill just du vinna boken Det lilla galleriet i solen?

Författaren Marie Sammeli om att ha hund i Sydafrika:

Sydafrikaner älskar hundar. Det är betydligt fler som har hund än de som inte har. Frågan är snarare, varför har du inte hund än varför har du hund. Gärna fler än en. Förutom att de är ett hundälskande folk har de även hund som vakthund i större utsträckning än vad vi har i Sverige. Jag har fått lära mig att den perfekta kombinationen i vaktsyfte är en stor hund, gärna schäfer, doberman eller den afrikanska populära rasen ridgeback som ursprungligen var tränad att döda lejon. Som komplement väljer man en liten terrier, schnauzer eller liknande. Förklaring till det här är att den lilla hunden skäller och är alert och väcker den stora som skrämmer bort. Jag hade alltid drömt om hund så när vi flyttade till Sydafrika och det här hundälskande folket så var inte steget stort. En liten ullig söt valp, som varken var tillräckligt liten för att kvala in som den alerta och lockarna skrämde definitivt ingen. En ny värld öppnade sig men en massa nya människor. Det var inte bara att skaffa hund förstod jag snabbt. Den skulle tränas och socialiseras genom hundkurser och hundträffar och hade man som i mitt fall lyckats skaffa sig en nervös hund, ja då var det även professionella hundpratare och damer med kristaller som kunde hjälpa till och få bukt med det. Behöver man lära känna nya människor är hunden till stor hjälp. Hunden är dessutom välkommen på många restauranger och caféer så den har en aktiv del i det sociala livet. Efter sju år i Sydafrika är vi nu så sydafrikanska att vi har två hundar och kan absolut tänka oss en tredje….

Boken innehåller också extramaterial med författarens bästa tips för Kapstaden med omnejd.

Om författaren:

Marie Sammeli har en bakgrund inom marknadsföring, PR och reklam, bland annat på Junibacken, och var under många år bosatt i Stockholm. Sedan sju år tillbaka bor hon i Kapstaden tillsammans med sin man, deras fyra barn, två hundar och en häst. Det lilla galleriet i solen är Maries första bok och den utspelar sig till stor del Kapstadens storslagna miljöer. Boken är en humoristisk feelgood-roman.

Här kan du läsa mera om boken och köpa den

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #tävling #feelgoodbok #feelgoodroman #hundbok

Husdjur
Husdjur


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.