Tävling – VINN boken Hästen & Husse i fjällen

Tävling där tre personer vinner varsin bok Hästen & Husse i fjällen.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan och skicka svaren tillsammans med ditt namn och adress till dognews@hotmail.se . Vi vill ha ditt svar senast den 19 november 2019.

  1. Vad heter författaren till boken Hästen & Husse i fjällen?
  2. Varför vill just du vinna boken?

HÄR kan du få ett smakprov av boken Hästen & Husse i fjällen.

HÄR kan du köpa boken Hästen & Husse i fjällen hos IDUS Förlag.

Se upp i backen! Hästen & Husses nya vinterbok är här!

Hästen & Husse i fjällen är den femte boken om Hästen och Husse, som kanske egentligen är en hund och en matte. Böckerna lockar till både skratt och samtal om viktiga frågor: Vem är jag? Vem får jag vara? Duger jag som jag är? Deras budskap är att alla har rätt att accepteras som de är.Precis som de tidigare böckerna leker Hästen & Husse i fjällen med gränser och utmanar könsstereotyper och fördomar. Det gör den högaktuell och helt i linje med förskolans nya läroplan, Lpfö 18, som trädde i kraft den 1 juli 2019:”Förskolan har ett ansvar att motverka köns­mönster som begränsar barnens utveckling, val och lärande. Förskolans miljö ska inspirera och utmana barnen att bredda sina förmågor och intressen utan att begränsas av koönsstereotypa uppfattningar”.
I Hästen & Husse i fjällen får Hästen prova på olika vinteraktiviteter och blir alltmer bedrövad när inget riktigt vill sig. Men Husse uppmuntrar som alltid sitt husdjur och till slut hittar Hästen sin grej. Boken låter läsaren se att alla inte måste vara bra på allt och att man kan behöva prova sig fram för att hitta det man gillar.

” …Nu ska Husse och Hästen fira sportlov i fjällen, så husse byter om från kontorskläderna, kostym och hatt, till sina mer färgglada semesterkläder och kompletterar med ett klatschigt rosa läppstift. Väl på plats inser Hästen att skidåkning är svårt när man har fyra ben, men som tur är så kan Hästen visa sitt rätta jag som ledarhund i hundspannet. Där kan Hästen glänsa och trivas, då Hästen är en hund i själ och hjärta. De lekfulla bilderna i naiv stil består av stora fält i samma färg med svarta konturer. Detaljerna och de lite tokroliga djuren gör att det hela tiden finns en ny festlig detalj att upptäcka
tillsammans med de minsta barnen. Och när man läser Hästen & Husse i fjällen för de små så inser man att det inte är konstigt att man kan växla från grå kostym till rosa läppstift – det är i de vuxnas huvud som detta anses vara udda.”

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #tävling #husse #hästen #fjällen #hundbok

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.