Mirakelhunden pensioneras – överlevde sex knivhugg

En sommarnatt 2016 var polishunden Börje med om gripandet av en man som tog livet av en kvinna i Forsby i Lovisa i Finland. Hunden Börje knivhöggs sex gånger av mannen ute i skogen i Mörskom och fick livshotande skador. Hunden fördes med ambulans till veterinärkliniken där den opererades akut.

Polishunden räddade livet på äldre konstapeln Markku Järveläinen, som deltog i uppdraget att ta fast mannen som hade rymt från en anstalt.

Extra personal kallades in hos veterinären

Vid operationen vid Viks universitetssjukhus hade man kallat in extra personal på grund av den ovanliga situationen. En veterinär som var med om operationen säger att både knivhuggningen och den långa nedsövningen kunde ha varit för mycket för en vanlig hund.

Det här är en av de mest oförglömliga upplevelserna i min karriär, säger veterinären. Men återhämtningen gick bra och efter en månad var hunden tillbaka i tjänst.

Börje belönades med utmärkelsen ”Årets polishund” av Finska kennelförbundet år 2016, skriver hbl.

Nu går polishunden Börje i pension

Polishunden Börje har gjort närmare tusen polisuppdrag, tiotals kilogram upphittad narkotika, medhjälp till att gripa flera misstänkta och ett antal livräddarvimplar från Polishundsföreningen, skriver polisen på sin instagram.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #polishund #börje

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.