EM draghund arrangeras den 20-23 februari 2020 i Falun

Europas starkaste draghundar gör upp om EM-medaljerna på Lugnet i Falun 20-23 februari, då samlas 1500 draghundar och deras förare där för att tävla i draghunds-EM.

1 500 starka och tävlingssugna hundar och deras mattar och hussar förstås, invaderar Lugnet i februari när EM i draghund på snö ska avgöras. Det kommer att bli en kul folkfest för både fyrbenta och tvåbenta!

Räkna med ivrigt skällande hundar, fart och oväntade händelser när hundarna och deras människor på längdskidor eller slädar, drar iväg från startområdet och vidare ut i de snötäckta skogarna i Lugnet-området. Så många som 350 olika starter kommer äga rum under de fyra tävlingsdagarna och de tävlande hundarna reser hit från hela Europa.

De största hundspannen som kommer till start består av mellan 12 till 16 samspelta hundar och de längsta sträckorna som körs är fyra mil. Kortaste tävlingssträckan under EM-helgen är åtta kilometer och där kan hundarna komma upp i topphastigheter på mellan 40 till 45 kilometer i timmen. 

Läs allt om IFSS European Championship on-Snow i Falun här

Facebook

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundblogg #draghund #EM

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.