Lyckas med ensamträningen

För många av oss med hund så är det viktigt att vi kan lämna våra kompisar ensamma hemma en stund. Här kommer några nyttiga tips för ensamhetsträningen av din fyrbenta vän!

Se till att din hund är ordentligt rastad


Absolut bäst är om din hund även fått aktivera sig, antingen genom hjärngympa eller annan typ av stimulans så att han eller hon är någorlunda trött och nöjd innan ensamträningen börjar. Vi har många smarta aktiveringsleksaker perfekta för att både trötta ut och underhålla din kompis innan han eller hon ska lämnas ensam.

Lämna hunden korta stunder och öka tiden successivt


Vi vill att våra hundar ska känna sig trygga när de blir lämnade själva. Vi lyckas bäst med detta genom att skynda långsamt, det vill säga, börja med att lämna din hund bara några minuter för att sedan successivt öka tiden ju tryggare han eller hon blir.

När du kommer tillbaka är det viktigt att du inte gör en stor grej att du varit borta, helst av allt så bör man ignorera hunden en stund tills att nyhetens behag är över, sedan kan man hälsa, gosa och leka!

För de lite oroligare hundarna kan man använda sig av olika naturligt lugnande tillskott och preparat, som exempelvis Adaptil eller Zylkene. Vi har ett stort utbud av väl beprövade och naturliga tillskott som hjälper hundar att känna sig tryggare.

Till produkter för lugn och ro

Du kommer till alla VetZoos kampanjer och erbjudanden genom att <klicka här!>

Innehåller annonslänkar för VetZoo 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #vetzoo #kampanjer #rabatt #omega3 #drbaddaky

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.