Köpte sjuk smugglad Pomeranian hund på Blocket

Bild: Pixabay

Emma i Bromölla blev lurad att köpa en insmugglad Pomeranian valp, på annons på Blocket.

Valpen var troligen 8 veckor gammal inte 16 veckor som annonsören sa till Emma. Valpen såldes som en mini Pomeranian men en gång för alla, det FINNS INTE NÅGOT SOM HETER MINI POMERANIAN, det är bara en BLUFF (försäljningstrick)! Läs också att köpa en Pomeranian.

Valpen hade smugglats in från Lettland och led av en parasitsjukdom och blev jättesjuk hos Emma. Det saknades stämplar i valpens pass och valpen var inte veterinärbesiktigad. Emma betalade 19 000 kronor för den sjuka valpen. Säljaren sa att valpen Molly hade blivit valpbesiktigad men det var inte sant och därför gäller inte försäkringen. På grund av det har Emma fått betala 25 000 kronor i veterinärkostnader, skriver Sydöstran.

VARNING till alla som planerar att köpa en valp – valpen skall vara besiktigad av en svensk veterinär, ring veterinären och kolla så att uppgifterna stämmer innan du köper valpen!

I december skrev Sydöstran om att många smuggelhundar kommer till Sverige via hamnarna i Blekinge. Men smugglarna kommer undan lätt. ”Problemet med insmugglade hundar fortsätter att öka eftersom det inte ger något straff och eftersom vi inte har några resurser att lägga på det här. Det finns annat som anses viktigare” säger Gunnel Hellman på Tullverket. Läs hela reportaget HÄR.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #veterinär #blocket #pomeranian #smuggelhund #sjukhund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.