Tips på rolig fysträning för hund!

Tips på rolig fysträning med din hund!
För att våra hundar ska må bra så behöver de röra på sig och träna kroppens alla muskler, och här kommer lite tips på roliga och smarta sätt att träna kondition och styrka med våra hundar.

Träna med balansboll.
Genom att träna hunden på balansboll så stärker vi hela hundens kropp. Här får hunden träna på att hålla balansen och även använda muskler de annars inte alltid använder. Balansbollsträning är ett väldigt effektivt sätt att träna hundens muskulatur samtidigt som de får bättre självförtroende i och med att kroppskontrollen ökar. 


Promenera i blåbärsris i koppel.
På detta vis tvingar vi våra hundar att verkligen lyfta på benen. Tro det eller ej, men för våra hundar är det faktiskt mer krävande att gå i skritt än någon annan gångart – genom att träna hundarnas skritt så får de använda muskler de sällan använder, plus att det är bra för balans och koordination!


Dragträning: Promenad, jogging, cykling och skidåkning.
Ett perfekt sätt att träna tillsammans med din hund är ju att komma ut och röra på er ihop. Det finns en uppsjö av smart utrustning att ha när du tränar drag med din hund bland annat selar, midjebälten och expanderkoppel/linor. 
Tänk på att uppvärmning, nedvarvning och vila är viktiga komponenter i all typ av fysträning med våra hundar. Precis som för oss är det viktigt att vi tar hand om kroppen både innan, under och efter träning!

NutrimaHundFeb
YarrahFeb
ProfessionalFeb
CarniloveFeb
FFHundgodisFeb
FFKostFeb
RCFeb
VitakraftFeb
Innehåller annonslänkar för VetZoo 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #vetzoo #kampanjer #rabatt #acana

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.