Därför behöver din hund probiotika


Idag har vi varit på en spännande utbildningsdag med Lundaforskaren Doktor Clas Lönner och veterinär Marie Ålund.

Doktor Clas Lönner, har i över 30 år forskat på tarmfloran och hur goda bakterierna kan ge balans i magen. Dr Clas Lönner är forskaren bakom Proviva, som idag dricks dagligen av över 2 miljoner människor i Sverige. Clas lanserade i fjol produkten OnlyGoodDog som är en probiotika för hundar, av högsta kvalité, där varje sticks innehåller minst 15 miljarder goda bakterier som kommer från tarmfloran från en frisk hund. Till skillnad från andra probiotikaprodukter för hund som kommer från tarmfloran från en människa.

Dr Lönner berättar att det i vanlig processad hundmat normalt inte finns några goda bakterier så kallade probiotika. Detta innebär att din hund får i sig alldeles för få goda bakterier, vilket lämnar utrymme för onda och sjukdomsframkallande bakterier att skapa obalans i tarmen.

Precis som vi människor, har många hundar idag problem med en obalans i tarmfloran och behöver därför tillskott av rätt bakterier för att må bra! Det unika med OnlyGoodDog är att våra goda bakterier kommer från tarmfloran från en frisk hund. Detta förstärker hundens utveckling av en hälsosam bakterieflora i tarmen.

Mängder av studier har bevisat de probiotiska bakteriernas förmåga att kolonisera mag-tarmkanalen, vilket leder till enormt mycket gott.
Bland annat förstärker de hundens immunförsvar och minskar risken för infektioner.

OnlyGoodDog kan ges från avvänjningen och är framförallt bra att ge till valpar fram till 1 års ålder. Även dräktiga och digivande tikar och äldre hundar behöver ett extra intag av Probiotika.

När kan det vara extra positivt att ge probiotika till din hund:

  • Vid antibiotika behandling
  • Vid tarmflorestörningar (tex tillfälliga diarréer
  • Vid hudproblem och allergier
  • Kroniska mag- och tarmproblem
  • Vid ökad stress, resor, tävlingar och foderbyten
  • Vid dåligt hull, problem med näringsupptag

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundblogg #onlygooddog #OGD #probiotika #proviva

Husdjur
HusdjurDet här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.