Husdjur håller ihop familjen i svåra tider

Många familjer med barn och husdjur spenderar mer tid tillsammans i hemmet under pandemin, vilket fördjupar banden mellan människor och djuren. Agria Djurförsäkrings undersökning* visar att 89 % tycker att husdjur bidrar till att familjen kommer varandra närmare.

Att äga ett djur har så många fördelar som sällan kommer fram vid första åtanken. Utöver att djur är härliga, söta eller vackra så erbjuder de på mycket mer än så. Agria har gjort en undersökning bland djurägare av hund, katt och häst. Sammanslaget alla djurslag svarar 89 % att de tycker att djur bidrar till att familjen kommer närmare varandra. 

– Särskilt i svåra tider kan husdjur i familjen bidra med tröst, närhet men också med roliga upptåg som skingrar tankarna. I djurfamiljer finns det sysselsättning för alla – de mindre barnen kan få fylla på vattenskålen, medan de större får bidra med promenad eller aktivera djuret efter skoldagen, säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring.

Trygghet och glädje att växa upp med djur

Undersökningen visar att det är en stor trygghet och glädje få att växa upp med djur. Av alla 1000 djurägare i undersökningen håller hela 68 % med om att djur i familjen skapar trygghet och glädje. Åldersgruppen 18-39 år sticker ut med att 81 % tycker det. 

Ger fin tröst

Djur är dessutom mästare på att känna av känslostämningar, vilket gör dem till uppskattade vänner att ge tröst när man är ledsen. De märker tydligt när någon är ledsen, men ställer inga frågor utan är bara där med sin närhet. Att borra in sin näsa i en varm päls, att hålla en tass i sin hand eller bara få klappa ett djur. Forskning visar att oxytocinhalten i blodet höjs när man klappar djur och ökar måbra-känslan.

Fördelar med husdjur i familjen:

  • Djur lever här och nu och får oss på andra tankar
  • Djur är fantastiska på att trösta
  • Klappa och gosa med djuret – det ökar må-bra känslan hos både människa och djur
  • Samla familjen och gå ut i naturen tillsammans
  • Alla kan sysselsättas vid delat ansvar för djuret

*Undersökningen gjorde av undersökningsföretaget Xtreme på uppdrag av Agria i Sverige, Norge, Danmark, Finland och UK. I varje land deltog 1000 djurägare som svarade på frågor om sina husdjur.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #coronavirus #coronakris #corona #coronasverige

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.