Tvätta hundens tassar för att minimera risken för corona

Veterinärer uppmanar hundägare att vara noga med att tvätta hundens tassar efter att de rastat sitt sällskapsdjur. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att coronaviruset överförs från djur till människor kan hundens trampdynor genom kontakt med utemiljö under en promenad dra med sig viruset.

Det som kan hända är att hunden får med sig coronaviruset under den korta promenaden från gatan. Via tassarnas trampdynor kan viruset överföras in i bostaden.

Därför rekommenderar veterinärer som en extra försiktighetsåtgärd att hundens tassar, ben och svansen, det vill säga kroppsdelar som har varit i mer kontakt med gata och utemiljön tvättas med tvål och vatten.

Dessutom ska du alltid tvätta händerna efter att du har varit kontakt med hunden och absolut inte fingra i ögonen, näsan eller munnen på dig själv. Extra känsliga personer som befinner sig i riskgrupper bör minska närkontakten med djur under promenaden, skriver Svenskamagazinet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #coronavirus #coronakris #corona #tassar # hundtass

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tvätta hundens tassar för att minimera risken för corona

  1. Veterinär Lage Bellström skriver:

    Detta är ett sent Aprilskämt och snudd på oförskämt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.