Kina förbereder ett förbud mot att äta hundkött

Kina har dragit bort hundkött från listan över djur som får ätas i landet. Kina signalerade att det planerar att officiellt förbjuda att man äter hundar, efter att arten utelämnats från en lista över djur som är godkända för livsmedel.

Jordbruksministeriet publicerade på onsdagen ett utkast till versionen av listan, där man fastställer vilka djur som får födas upp till livsmedel, päls och medicinskt bruk och inkluderar arter som rådjur, strutsar och rävar. Ministeriet inväntar offentlig feedback på utkastet till listan fram till den 8 maj.

China Moves Toward Ban on Eating of Dogs, Citing Public Concern

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #coronavirus #coronakris #corona #kina #hundkött

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.