Hovrättens dom om 15-åringen som bets ihjäl i hundattacken

Foto: Pixabay

Tingsrättens dom står fast, Hovrätten går på samma linje som Tingsrätten och friar kvinnan vars hund bet ihjäl den 15-åriga pojke som var familjehemsplacerad hos kvinnan då hennes hund bet ihjäl honom.

Tingsrätten friade den kvinna vars hund bet ihjäl en 15-årig pojke i Ljusnarsbergs kommun sommaren 2018, från ansvar till vållande till annans död. 15-åringen var familjehemsplacerad hos kvinnan när hennes hund bet ihjäl honom.

Åklagaren menade att kvinnan brustit i tillsynen av sin hund, en amerikansk bulldog. Men tingsrätten ansåg att polisens utredning inte visat att kvinnans eventuella brist på att kontrollera sin hund orsakat pojkens död.

Kvinnan ålades dock att betala närmare 100 000 kronor i skadestånd till pojkens föräldrar, läs mera på Dagens juridik här.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #hundattack #amerikanskbulldog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.