Rekordmånga i årets digitala hundpromenad

Vi på Dog News deltog förstås i årets hundpromenad. Aldrig någonsin har så många hundar, hussar och mattar promenerat till förmån för hemlösa hundar i Agrias hundpromenad!  Nära dubbelt så många som 2019, hela 10 000 ekipage, passade på att delta i den digitala hundpromenaden under lördagen och söndagen, samtidigt köpte närmare 900 hundägare den blå välgörenhetsscarfsen. Det betyder att Hundstallet nu får ta emot 144 800 kronor till stöd för hemlösa hundar från Agria Djurförsäkring.

– Stort tack till alla deltagare! Jag är fantastiskt glad över den rekordstora hundpromenaden och att vi nu kan lämna över ett fint stöd till Hundstallet. Där kommer pengarna verkligen till nytta och fler hundar får ett bättre liv i väntan på ett nytt hem, säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring.

Det var för femte året i rad som Agrias hundpromenad arrangerades, men första gången som digital version. Till skillnad för tidigare år då hundpromenaden gått i utvalda städer fick nu ännu fler chansen i hela landet att bidra till att hjälpa hemlösa hundar på Hundstallet. Förra året deltog 5500 hundekipage i tretton städer. I år nästan dubblerades antalet till över 10 000 deltagare från norr till syd. Det är gratis att delta i hundpromenaden för alla hundägare. Men Agria skänker 10 kronor för varje startande ekipage till förmån för hemlösa hundar på Hundstallet plus en del för varje välgörenhetsscarfs som sålts. I år blev det total 144 800 kronor.

Samtidigt har tusentals inlägg delats på Facebook och Instagram som visar på ett fantastiskt engagemang och många härliga promenader över hela landet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #agriahundpromenad #hundstallet

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.