Adoptera istället för att köpa

Den svenska hitsångerskan tar upp adoption i en ny kampanj för PETA

Nu när omplaceringshem för djur börjar öppna igen runtom i världen så figurerar Tove Lo med sin adopterade hund Elliotte, i en ny kampanj för PETA som uppmanar till att adoptera istället för att köpa djur.

”Elliotte och jag har ett speciellt band mellan oss” förklarar sångerskan, känd bland annat för låten ”Talking Body”. ”Mina föräldrar och jag räddade honom från ett liv som gatuhund i Spanien för 10 år sedan, och det var ett av de bästa besluten vi tagit. Han gick från att ha varit rädd från allt och alla till den mest gosiga och nyfikna lilla hund på bara några veckor. Det var helt otroligt att se den förvandlingen!”

Varje år hamnar tusentals hundar och katter på omplaceringshem, och många av dem måste avlivas för att det inte finns tillräckligt med bra hem åt dem. ”Om du har tid, tålamod och förutsättningar att erbjuda ett djur ett kärleksfullt hem så adoptera – köp inte!” säger Tove Lo. ”Och stöd lokala djurhem – de behöver vår hjälp extra mycket just nu.”

Sångerskan tillhör en växande lista med kändisar – bland andra SiaMorrisseySir Paul McCartneyP!nkTherése LindgrenJoel Kinnaman och många fler – som stöttar PETA och dess systerorganisationer med att sprida budskapet om behandla djur med respekt.

PETA – vars motto delvis lyder ”djuren är inte våra att misshandla på något sätt” – motsätter sig speciesism, en världssyn där människan är överordnad andra arter. 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #PETA #adoption

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.