Hundkött förbjuds på flera restauranger

foto: Pixabay

Jordbruksdepartementet i Siem Reap i Kambodja meddelar att all hantering av hundkött förbjuds, höga böter eller fängelse väntas till den som fångar, slaktar, säljer eller köper hund till människoföda.

Enligt Djurskyddsorganisationen Four Paws är turistprovinsen Siem Reap navet för hundkötthanteringen i hela Kambodja. Man uppskattar att 3 miljoner hundar slaktas och blir till mat för människor årligen. Det är främst turister från Kina och Sydkorea som efterfrågar hundkött. Organisationen Four Paws hoppas på att hela landet följer efter förbudet.

Hundkött serveras fortfarande i Laos, Vietnam, Thailand och Kambodja.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #hundkött #kambodja

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.