Aggressiv hund attackerade flera personer – är Länsstyrelsen för slapphänt?

En kopplad hund attackerade flera personer under samma vecka, nu måste hunden bära munkorg och vara kopplad annars väntar vite.

I juni i år blev en cyklist attackerad av en svart blandrashund när denna passerade två män som gick med hunden kopplad. Hunden ska ha hoppat mot cyklisten och bitit tag i dennes underarm så att cyklisten föll till marken. Sex dagar senare attackerar samma hund en person som promenerar i centrala Umeå, hunden ska ha hoppat mot personen och bitit hen i magen. 

Nu har Länsstyrelsen bestämt att hunden måste bära munkorg och vara kopplad, skulle ägaren bryta mot det kan ett föreläggande med vite utfärdas, samt en möjlig anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter, skriver VK.se.

Länsstyrelsen agerar för slapphänt?

Det är många hundägare som har kontaktat oss och menar på att Länsstyrelsen ofta inte agerar tillräckligt vid hundattacker. Det finns hundägare som är väldigt rädda för att rasta sina hundar då de i deras områden bor aggressiva hundar eller hundar i fel ägares händer och där Länsstyrelsen är för slapp för att agera.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #hundattack

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.