Veterinärens råd vid värmebölja och rötmånad: Undvik att ge din hund färskfoder

Under sommaren är det många svenskar som har skaffat hundvalp, en ny familjevän som skänker både glädje och gosiga stunder. Som nybliven hundägare är det mycket att tänka på, framförallt när det kommer till maten.

De senaste åren har det blivit allt vanligare att mata sin hund med färskfoder. Den så kallade Barf-dieten, som vanligtvis består av rått kött som varken tillagas eller värmebehandlas innan det utfodras till hunden, vill Royal Canins veterinär Dag Wilhelmsen dock höja ett varningens finger för särskilt under rötmånaden.

– Som hundägare behöver du vara medveten att om hundmaten inte värms upp, då försvinner inte heller bakterierna i maten. Särskilt nu när det är rötmånad kan detta vara direkt farligt för hundvalpen då den inte ännu har ett utvecklat immunförsvar, säger Dag Wilhelmsen.

·    Undvik gärna färskfoder

Det finns alltid en viss smittrisk med färskfoder av rått kött, då det är mycket bakterier i det.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #färskfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.