Hunddagiset anmält 95 gånger

Hunddagiset i Tyresö där en anställd filmades då hen lyfter upp en hund så den dinglar i kopplet har nu anmälts 95 gånger till Länsstyrelsen samt även till polisen.

95 anmälningar mot hunddagiset hade i fredags kommit in till länsstyrelsen. Hunddagiset anmäldes tidigare i somras men Länsstyrelsen lade ner anmälan. Då valde anmälaren som är en före detta anställd att sprida filmen via facebookgrupper.

Det var förra veckan som filmen spreds på internet där hunden dinglar i kopplet, det ska också finnas en film där samma person sparkar en hund.

Nu vittnar personen som filmat till tidningen Mitti att det inte bara är den avskedade personen som använder hårda metoder mot hundarna utan att det generellt används allt för hårda tag mot hundarna på hunddagiset.

Enligt Jordbruksverket finns inga generella bestämmelser över hur många hundar man får hålla på ett hunddagis, utan det är upp till länsstyrelsen att bedöma i varje enskilt fall.

Det skall finnas allt för många hundar på hunddagiset, personalen klarar inte av att ha hand om så många hundar.

Den före detta anställda på hunddagiset som har filmat filmerna säger till Mitti: ”Vi hade under perioder 70 hundar på fyra anställda. Någon gång hade vi närmare 20 hundar på en anställd”.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hunddagis

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hunddagiset anmält 95 gånger

  1. Eva Lavi skriver:

    KONSTIGT ATT DET INTE HÄNDER NÅGOT NÄR SÅDANT HÄNDER DJUREN

    • dognewss skriver:

      Vi har tyvärr hört om flera andra anmälningar till Länsstyrelsen där hundar far illa men Länsstyrelsen åker inte ut, ringer bara och avskriver ärendet 🙁 utan att veta hur hundarna har det

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.