Hundsmugglare kan få fängelse

Bild: pixabay

6 månader fängelse kan bli följden för de två män som försökte smuggla in tio hundar till Sverige. Hundarna som till stor del bestod av valpar som fraktades i pappkartong, saknade hundpass och korrekt märkning.

Hundarna var i mycket dålig kondition, en av hundarna var redan död då veterinären kom till platsen. De övriga hundarna avlivades av veterinären då man inte kunde fastställa att hundarna inte bar på rabiessmitta. Hundarna var indränkta i urin och hade ohyra.

Nu väntar åtal för hundsmugglarna för grov smuggling, minimistraffet för grov smuggling är 6 månaders fängelse. Om det av någon anledning blir ett mildare straff och de endast döms för smuggling kommer smugglarna att släppas fria då de redan har suttit den tiden i häktet, skriver Svenskveterinärtidning.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundsmugglare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.