Labradoodle uppfödaren får göra en pudel och betala tillbaka 50% av köpesumman

Foto: pixabay

En kvinna som för två år sedan köpte en hundvalp som enligt uppfödaren skulle vara en Labradoodle har fått rätt hos ARN.

Kvinnan misstänkte att hunden inte var en Labradoodle utan någon annan korsning och det har nu ett DNA-test bevisat. Det är två år sedan som kvinnan köpte hunden från en man i Kronobergs län. Kvinnan betalade 15 000 kronor för hunden och det utlovades att hunden var en Labradoodle, dvs korsning mellan Labrador och Pudel.

Ett dna-test visar att det inte finns några Labradorgener i hunden och kvinnan anmälde därför ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), som har gått på kvinnans linje och anser att kvinnan ska få 50 procent i prisavdrag, skriver Smålandsposten.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #ARN #Labradoodle

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.