Hundspel för de fyrbenta och deras ägare

Hundar som människor tycker om att spela spel. Spelen som är till för oss människor är något mer komplicerade, men hundarnas spel är minst lika utmanande. De har också blivit mer innovativa.

Aktiveringsspel för hundar

Hundar kräver mer än bara fysisk utmaning och träning. De behöver utmanas mentalt. För att göra detta finns det flera aktiveringsspel där hundarna får använda sig av bland annat luktsinnet, synen och motoriken.Enligt flera resurser är hjärnträning en bra metod att även trötta ut hundar och hålla dom aktiva men även göra de smartare. Med vissa hundleksaker kan även hunden med hjälp av tänderna eller tassarna öppna luckor eller flytta plattor för att hitta gömda godsaker. Det finns även aktiveringsbollar där man lägger i godis och låter hunden rulla runt den till dess att bitarna ramlar ut.

De flesta hundspel på den svenska marknaden är tillverkade i naturvänliga material, som varken skadar miljön eller djuren. Det har däremot skett en ökning av digitala hundspel. Dessa är än så länge ovanliga i Sverige och de förekommer främst i forskningssyfte. Forskare har framför allt testat de digitala spelen på äldre hundar, som inte längre orkar med de traditionella aktiveringsspelen. De har då fått använda sina nosar för att trycka på skärmar, vilket resulterar i att de får en godisbit. Spelen kan gå ut på att de ska trycka på fallande föremål, eller att de ska dra föremål till olika delar av skärmen.

Spel med temat hund

Det går att hitta spel i nästan varje tema. Den som inte kan få nog av hundar, eller som av olika anledningar inte kan ha en hund, kan spela simuleringsspel. Spel som Nintendogs, som kom 2005, låter spelare ta hand om en virtuell hund. Där får de mata, leka, rasta och gosa med hunden. Spelet påminner lite om det enkla ”husdjursspelet” Tamagotchi, som var populärt på 90-talet. En uppföljare till Nintendogs kom 2018 och inkluderade även katter. Little Friends: Dogs and Cats släpptes till Nintendo Switch, men det fick inte lika höga recensioner som sin föregångare, som släpptes i flera versioner med olika hundraser.

Det finns flera spel som har temat hund. Här går det att hitta både mobilspel, datorspel och online spel. Det finns casino slots med hundtema, såsom The Dog House Megaways och The Dog House. Fördelen med slots, eller spelautomater, är att de kan ha olika teman utan att ändra spelets upplägg. Det kan däremot finnas vissa skillnader, såsom att några spel har extrafunktioner eller specialsymboler. Det finns samtidigt datorspel där huvudkaraktären har en fyrbent vän som följeslagare. Det här är bland annat fallet i Fallout-serien. Där följer hunden, Dogmeat, med och hjälper spelaren genom den karga världen. Han är olika hundraser i olika versioner. I Fallout 3 är han en Australian cattledog och i uppföljaren är han en schäfer. Det finns också brädspel med temat hundar.

Källa: Unsplash

Det finns massvis med spel för hundar och hundspel för människor. Skulle ni tröttna på ett spel finns det flera andra att välja mellan, både online och offline.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.