Exteriörbedömning av hund utan hundutställning

Foto: Pixabay

I år har merparten av alla hundutställningar i Sverige blivit inställda på grund av coronapandemin. Nu har Svenska kennelklubben gjort det möjligt att få sin hund exteriörbedömd trots att det inte hålls några utställningar.

En del hunduppfödare behöver få sina hundar exteriörbedömda för avel, det har nu blivit möjligt skriver SKK på sin hemsida.

För att möta behovet har SKKs utställningskommitté beslutat att klubbar ska kunna erbjuda enskilda hundägare en exteriörbedömning där hunden får ett kvalitetspris. 

Skriftlig kritik och kvalitetspris

Domaren som genomför exteriörbedömningen ska vara auktoriserad på rasen. Domaren kommer titta på hunden både i rörelse och uppställd, samt gå igenom den precis som på vanlig utställning. Hunden får en skriftlig kritik och tilldelas kvalitetspris ExcellentVery GoodGoodSufficientDisqualified eller Cannot be judged. Ck kan delas ut.

Resultaten registreras i Hunddata

Resultatet registreras i hunddata och berättigar bland annat till den lägre avgiften vid valpregistrering, gäller som slutlig inmätning för hundar över 15 månader och som utställningsmerit för championat i annan disciplin. Hundens resultat kommer registreras i den klass hunden är berättigad att delta.

Exteriörbedömningen är öppen för hundar som är registrerade hos SKK och är lägst 9 månader.

Anmäl dig till en exteriörbedömning

Vill du delta med din hund på en exteriörbedömning kan du kontakta din läns- eller specialklubb för att höra om de har planerat in något tillfälle. Anmälan till exteriörbedömning ska göras i förväg. Tänk på att kontrollera med arrangören att det är en domare som får döma din ras. Avgiften för en exteriörbedömning beslutar arrangören, men den är lägst 500 kronor.

Avstånd och handhygien!

Tänk på att hålla avstånd till varandra samt ha god handhygien under hela bedömningstillfället, står det på SKKs hemsida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #skk #hundutställning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.