32 000 nyregistrerade hundar mellan april och augusti i år

Foto: Pixabay

Sverige har fått över 32 000 nyregistrerade hundar mellan april och augusti i år, vilket är drygt 3 000 fler än samma period förra året, enligt Jordbruksverkets statistik, skriver Sveriges Radio.

Coronapandemin satte verkligen fart på försäljningen av hundvalpar, många flera hundägare har tagit valpkull på sina tikar än vanligt i år.

Även de mycket uppmärksammade blandrasvalparna som Prinsessorna i Kungahuset köpte, fick extra fart på blandrasaveln i Sverige.

Vad betyder det att en hundvalp har stamtavla

Det är fortfarande många som går i tankarna att köpa en hundvalp, många som ringer och inte vet skillnaden på en hundvalp med stamtavla och en valp som säljs utan stamtavla. Man förstår inte vilka papper som måste följa med valpen vid köpet.

Du får med din valp en stamtavla, vaccinationsbevis och veterinärintyg på att valpen är besiktigad av veterinär innan du köper den.

Köpa renrasig hundvalp

För att köpa en renrasig hundvalp skall du besöka Svenska kennelklubbens sida Köpahund här. Då vet du också att din valp är registrerad hos Svenska kennelklubben och du kan både ställa ut valpen och tävla med den och avla på den i framtiden om det är det du önskar. Du får med dig en stamtavla, vaccinationsbevis och veterinärintyg på att valpen är besiktigad av veterinär innan du köper den.

Registrerad hos Jordbruksverket

Att valpen är registrerad hos Jordbruksverket betyder inte att den behöver ha stamtavla, det är lag på att samtliga hundar i Sverige skall vara registrerade hos Jordbruksverket.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #giardia #sva #kennel #hundvalp

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.