Minst 6 vargdödade hundar i helgen

Foto: Pixabay

Under helgens älgjakt i Finlan var inte alla hundägare som vågade släppa sina hundar för rädslan att de skulle bli ihjälbitna av vargar.

Problemet med vargattacker under älgjakt har ökat i Finland de senaste åren, bara under senaste helgen dödades minst 6 jakthundar av varg, och slutrapporten är inte färdig ännu.

En av de som fick se sin hund bli halvt uppäten av vargar hade som vana att alltid ta ett sista farväl av hunden innan hunden släpptes. I helgen blev det verklighet, att jägaren inte mera fick träffa sin hund i livet efter att han släppte den i skogen. Enligt den GPS tracker som hunden bar, attackerades den bara ca en kilometer från dess ägare.

Ägaren begav sig till platsen där hundens GPS tracker hade stannat, han fann hunden omgiven av en flock med vargar. Ägaren sköt ett skott i luften för att skingra vargarna men då det inte hjälpte sköt han mot dem. Vargarna sprang därifrån förutom en som hade träffats av skottet. Vargarna hade så gott som ätit upp hunden, bara svansen och huvudet fanns kvar av Jämthunden Jalo.

Nu beskylls hundägaren för att han har dödat en fridlyst varg. Ärendet undersöks som jaktbrott som kan ge fängelsestraff.

Årligen dödas ca 30-50 hundar av varg i Finland, under årets första jaktmånad har 13 jakthundar dödats av varg och lika många har rivits och skadats svårt. Hundägarna upplever att skyddsvästar inte skyddar hunden från vargangreppet så som man önskar.

Artikeln innehåller annonslänk till Minifinder Atto Pro

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #gps #minifinder #atto

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.