Hundvalpar kostar 30 000 och 60 000 kronor styck pga Covid-19

Foto: pixabay

Efterfrågan på hundvalpar under coronapandemin har fått priset på hundvalpar att skjuta i höjden, det är inte ovanligt att en hundvalp kostar mellan 30 000 och 60 000 kronor, åtminstone de mest eftertraktade hundarna. Den stora efterfrågan har trissat upp priserna och nu varnas det för smuggelhundar och oseriösa försäljare, skriver SVD.

Enligt senaste statistik från Tullverket ökar smugglingen av valpar, under mars till september i år upptäcktes dubbelt så många smugglingsförsök av tullen, jämfört med samma period ifjol . I fjol upptäcktes 71 hundar, medan siffran för i år är 139.

En Ladradoodleuppfödare i Skåne lade ut en annons om kommande kull, två timmar senare hade 1000 personer ställt sig i kö på valparna.

Föder du upp Labradoodles kan du göra riktigt stora pengar, en kennel i Skåne gjorde ifjol en vinst på drygt 800 000 kronor efter skatt, de har ca 10 kullar årligen och håller även kurser och föreläsningar. Hos dem kostar en valp mellan 45 – 60 000 kronor.

SKK varnar för att priset trissas upp, dels poppar det upp oseriösa uppfödare som ser sin chans att tjäna pengar på hundarna och så ökar smugglingen. Hans Rosenberg på SKK anser att hunden inte skall vara något som bara de välbärgade har råd med, skriver SvD.

Även försäkringsbolagen har sett en ökning av nytecknade hundförsäkringar under året.

Samma tendens på prishöjningar ses inom flera renrasiga hundar registrerade hos SKK. Många nya uppfödare tar hutlösa priser för valpar efter omeriterade föräldrar som ofta inte är hälsogranskade.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #labradoodle

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.