Försäkringsbolag larmar om överpriser hos djurkliniker: ”Sker oftare”

Foto: Pixabay

Nu kommer skarp kritik mot priserna på landets djursjukhus. TV4Nyheternas rundringning visar att försäkringsbolagen nu börjat reagera mot kraftigt höjda avgifter för behandlingar på landets djurkliniker, skriver TV4 på sin hemsida se hela nyhetsinslaget HÄR

Allt flera försäkringsbolag ifrågasätter veterinärklinikernas fakturor, som ofta ”saltas” då djuret har försäkring. Det visar sig att en hundägare fått veta att en kastrering av hennes tik skulle kosta 5 500 kronor men då veterinärkliniken fick veta att hunden var försäkrad så slutade fakturan på 19 000 kronor.

I slutändan så är det vi hundägare som får betala allt högre avgifter för våra försäkringar.

Själva så har vi tidigare haft en självrisk på 5 000 kronor för en skada på våra hundar, plötsligt så ändrade försäkringsbolaget villkoren till 5 000 kronor + 20% vilket gjorde att vi fick betala 9 000 kronor för ett kejsarsnitt där vi tidigare har betalat 5 000 kr. En höjning med nästan 100% för oss hundägare.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #veterinär #veterinärklinik #försäkringsbolag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.