5 saker husse och matte gärna ger sina hundar i julklapp

Foto: pexels.com

9 av 10 köper julklappar till sina husdjur – och hundar är mer generösa än katter när det gäller att lägga något under granen till husse och matte! Det visar en undersökning från Arken Zoo som även tagit reda på vad djuren egentligen önskar sig.

Ho ho ho, finns det några snälla husdjur här? Svaret är självklart: ja, alltid! Julen är även djurens högtid och det är många som firar tillsammans med sina bästa vänner. I en ny undersökning från Arken Zoo, Sveriges största kedja för allt till ditt husdjur, framgår det att 88% av djurägarna brukar ge julklappar till sina hundar, katter, kaniner, fåglar, fiskar och andra husdjur. Hundarna verkar nästan vara liiite snällare än andra djur, då 91% av alla vovvar får julklappar.

Djuren själva är mycket givmilda också visar det sig – men inte alla! 49% svarar att deras hundar brukar ge bort julklappar till familjen – generöst, eller hur? Men när det gäller katterna är det bara 42% som brukar lägga något under granen till husse och matte.

I undersökningen har djurägarna även svarat på vad de planerar att köpa till sina pälsklingar i julklapp – och vad djuren i själva verket önskar sig! Inte helt överraskande kanske så är de flesta hundar riktiga gottegrisar. Godis och mat hamnar högt på önskelistan, men om matte och husse får välja så är det saker som leksaker, bäddar, filtar och fällar som hamnar under granen.

5 saker hundar önskar sig mest i julklapp:

1.Godis (75%)

2.Leksaker (74%)

3.Bäddar, filtar och fällar (26%)

4.Mat (22%)

5.Koppel, selar och halsband (21%)

(% av deltagarna i undersökningen som svarar att hundarna önskar sig detta i julklapp)

5 saker husse och matte ger sina hundar i julklapp:

1.Leksaker (81%)

2.Godis (79%)

3.Bäddar, filtar och fällar (22%)

4.Koppel, selar och halsband (18%)

5.Kläder (14%)

(% av deltagarna i undersökningen som kommer att köpa detta till sina hundar i julklapp)

Undersökningen genomfördes via en webbaserad enkät under oktober-november 2020. Totalt deltog 1121 personer i undersökningen

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.