De nordiska vargstammarna har ingen inblandning av hund

Foto: Pixabay

De nordiska vargstammarna har ingen inblandning av hund, det har forskarna slagit fast i en ny studie. Tidigare har analyser visat att vargar i andra länder i Europa har inblandning av hund, medan vargarna i norden är renrasiga.

Svenska, finska och ryska forskare har i en studie konstaterat att de nordiska vargarna är renrasiga, det finns inga hundgener i vargarna i norden, skriver Sveriges radio. I många år har det varit omdiskuterat om det finns hundar inblandat i de nordiska vargarna, vilket alltså inte är fallet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #vargar

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.