Vanvårdade 73 hundar – kan inte straffas

Foto: pixabay

Kvinnan med djurförbud som vanvårdade 73 hundar i Ånge har gått under jorden och undviker därmed straff. Polisen hittade de vanvårdade hundarna långt in i skogen i två husvagnar, hundarna var i mycket dålig kondition.

Hundar fick leva i sin egen avföring. Både mannen och kvinnan från Ånge misstänks för djurplågeri, men åtalet dröjer sedan kvinnan gått under jorden, skriver SVT.se.

Enligt lagen måste en person bli delgiven om brott innan åtal kan väckas. Kvinnan har en postbox i Gävle men mera än så vet man inte. Kvinnan har inte gått att höras och så länge som man inte anträffar kvinnan kommer inte mannen att åtalas, som det ser ut nu. Både mannen och kvinnan misstänks ha misskött de 73 hundarna som hittades ifjol.

Nu finns oron att kvinnan som har djurförbud sedan många år skaffat nya djur som far illa, skrev SVT igår.

Kvinnan, vars hundar som omhändertogs av länsstyrelsen, har en lång historia av djurplågeri och vanvård bakom sig. Redan för 15 år sedan fick hon djurförbud, något hon regelbundet brutit mot, skrev SVT ifjol.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #vargar

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.