Liten hund attackerades för andra gången, nästan till döds

Foto: Privat

Lilla Milton, en Pomeranian hane på 6 år attackerades nästan till döds förra veckan av en stor hund i Stockholm.

Författaren och doftexperten Alexander Catalans Pomeranian hane Milton attackerades förra veckan väldigt svårt. Det var andra gången som Milton blev svårt biten av en annan hund. Milton har haft änglavakt som klarade sig med livet i behåll efter att ha blivit svårt biten av en hund på 40-50 kg.

Milton rastades av en vän till Alexander, plötsligt från ingenstans blir Milton attackerad bakifrån av en hund på 40-50 kg som enligt ägaren hoppade ur bakluckan och jagade en kanin som ”försvann” och sedan attackerade hunden istället lilla Milton. På något vis lyckas ägaren till den attackerande hunden få loss Milton ur käftarna på den stora hunden. Lilla Miltons bakben var helt brutet och han fick svåra skador i bröstet.

Milton fick genomgå en 3 timmars lång operation och enligt veterinären så hade Milton tur, skulle bettet ha tagit 1 mm mer åt vänster i bröstkorgen, så hade Milton blivit förlamad i hela framdelen. Milton kommer bli bra men en 6 månader lång rehabresa börjar här och psykiskt vet man inte ännu hur han kommer att klara det. Milton är en välkänd profil i flera reklamfilmer och reklamannonser.

Alexander skrev själv på instagram efter attacken: Det är 2a gången en lös hund hoppar på lilla killen. Min starka lille kille, brutet ben som är helt av på mitten och imorgon ska de röntga bröstet 😭❤️. Han va helt bäng av smärtstillande och det blir operation imorgon . Milton är världens snällaste kille och gör ont i hjärtat att se honom lida. Ägaren till andra hunden tog sitt ansvar och var med hela kvällen hos veterinären. Vi har ett ansvar som hundägare att ha våra hundar kopplade så inget sånt här ska hända. Vi säger oftast att vår hund aldrig skulle bita någon men så händer det! Snälla sätt koppel på alla hundar små som stora så ska inte sånt här behöva hända

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundattack

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.