16 insmugglade hundvalpar avlivades

Foto: pixabay

16 insmugglade hundvalpar hittades i skåpbil, samtliga avlivades. Antalet valpar som smugglas in ökar under pandemin, misstänker Tullverket.

En anledning till att smugglingen av hundvalpar ökar tros vara att efterfrågan har ökat. Valpsmugglarna kan tjäna mycket pengar, förhållandevis enkelt”, säger reporter Per Hermanrud.

Tullen misstänker att antalet valpar som smugglas in i landet ökar under pandemin. Oseriösa personer och ligor passar på att tjäna stora pengar på hundvalpar som växer upp i fruktansvärda förhållanden.

Valparna föds upp i trånga smutsiga burar många gånger i totalmörker och utan mänsklig kontakt på många dagar. Valparna lämnas med vatten och mat i stora märka källarlokaler och ses till bara då de måste få påfyllning av mat. De tejpas och lastas in i trånga kartonger och fraktas till Sverige där de säljs för stora summor pengar. Många valpar bär tyvärr på sjukdomar och måste avlivas efter att de har flyttat till sina nya hem.

I klippet på länken här berättas mer om valpfabrikerna där hundarna föds upp och vilka sjukdomar de kan bära på. Varning för starka bilder!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.