Priset på hundvalpar har gått upp med ca 30%

Foto: pixabay

Hur mycket får en hundvalp kosta? Under det gångna året har priset för hundvalpar skenat och det tycks fortsätta uppåt, då efterfrågan på valpar är större än tillgången.

Enligt en artikel i SVT så har priset på smådjur, hästar och hundar stigit rejält under året, medelpriset på hundar har gått upp med 30% de senaste åren. Då kan man fråga sig vad som är skäligt att betala för en hundvalp?

Kommer vi att se många hundar som avlivas eller överges?

Hundförsäkringarna går upp, veterinärkostnaderna stiger och priset för köp av en hundvalp går upp, vem har till slut råd med att hålla en hund? Kommer vi att se många hundar som avlivas eller överges på grund av att hundägaren inte har råd att hålla dem?

Blandrashundar är dyrare än rashundar, finns det risker med oseriös avel utan kontroll där djuren blir lidande? Så kallade lycksökare letar sig in inom hunduppfödning, där det går att tjäna stora pengar utan någon som helst kunskap. Borde det vara en större kontroll även på avel av blandrashundar?

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.