Är det så bråttom att köpa hundvalp, att ni är beredda att riskera livet genom risken att insjukna i rabies?

Bild. Skärmdump facebook https://www.facebook.com/oresundsveterinarkliniklund

Varje dag jobbar tusentals veterinärer och djurskötare, med att rädda livet på hundar, fruktan för rabies en 100% dödlig sjukdom kan göra veterinärens jobb till en mardröm.

I veckan skrev Öresunds veterinärklinik Lund ett inlägg på facebook som har delats tusentals gånger och som har väckt känslor bland många.

En veterinär skriver om mardrömsdagen:

Den dagen sökte en djurägare akut hjälp med en sjuk 13 veckors valp med neurologiska symtom. Medan min kollega undersökte valpen fick den strax panik och högg honom vilt i händerna utan att släppa taget. Väldigt kort efter började valpen krampa. Mina kollegor kämpade för valpens liv och hävde krampanfallet, men valpen blev snabbt sämre och avled. Det visade sig att hunden var köpt på Blocket 2 veckor tidigare med oklart ursprung och med endast ett besiktningsintyg medföljande. Larmklockorna började ringa; hundens ursprung kan inte säkerställas, den har neurologiska symtom och har bitit en person. Efter samtal med myndigheter och smittskydd beslutades det att mina kollegor och djurägarens familj akut skulle behandlas mot möjlig rabiesexponering. Obduktionen visade sen att valpen var negativ avseende rabies. Tack och lov hade vi tur denna gången.

Är det så bråttom med att få hem valpen att ni är beredda att riskera livet genom risken att insjukna i rabies?

Vad är det som får människor att köpa valpar och hundar på Blocket och dylika sajter?

Är det så bråttom med att få hem valpen att ni är beredda att riskera livet genom risken att insjukna i rabies? Är det dagens livsstil som gör att man MÅSTE få sin valp omgående, att man inte kan vänta några månader med att få hem valpen?

Blocket har ett stort ansvar i försäljningen av smuggelhundar. Vi har upprepade gånger varit i kontakt med blocket om detta, men problemet med försäljning av smuggelhundar på Blocket fortsätter trots att de säger sig ta ansvar. Blocket hänvisar till att man måste ange sin identitet vid annonsering, men det hjälper inte då försäljningen av smuggelhundar på Blocket fortsätter.

Vi vädjar till alla som planerar att köpa valp – HA TÅLAMOD – köp din valp genom Svenska kennelklubben eller en svenskfödd valp!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.