Minska veterinärkostnaderna – gör urintest utan att besöka mottagning

Foto: pixabay

Med en smarttelefon, en app och ett urintest anpassat för husdjur kan djurägare hålla koll på hälsostatusen hos sina hundar och katter och minska kostnaderna för veterinärbesök. Appen Ahead läser av tio vitala hälsoparametrar hos husdjuren och vid ett avvikande värde kan resultatet enkelt delas med en digital veterinärtjänst för en första bedömning.

– Digitala självtester kommer att utgöra en viktig del i vårdkedjan för husdjur och bidra till att minska kostnaderna för såväl djurägare som försäkringsbolag genom bättre distansbedömning och färre onödiga besök på fysiska veterinärmottagningar. För hund-och kattägarna innebär självtesterna också ökad trygghet genom bättre kontroll över husdjurets hälsa, säger Jari Dujsel, vd på VirtualLab som distribuerar digitala självtester på den nordiska marknaden.

Digitala veterinärbesök allt viktigare

I Sverige har vart femte hushåll en eller flera katter och ungefär 15 procent av hushållen har en hund.

Veterinärvården håller högsta klass men är ocksåkostsam för såväl försäkringsbolag som djurägare. En del av de ökande djurvårdskostnaderna beror på att många vänder sig veterinärmottagningar även när ett besök inte är nödvändigt. För att minska andelen onödiga besök ingår idag i de flesta djurförsäkringar möjlighet att träffa en veterinär via mobilen som ett första steg i bedömningen av djurets hälsa.

Appen läser av hälsan hos hundar och katter

Det digitala självtestet FitPet Ahead som VirtualLab nu lanserar underlättar den digitala bedömningen genom att läsa av tio vitala fysiska hälsoparametrar hos hundar och katter för att upptäcka tecken på exempel urinvägsinfektion, diabetes eller inflammation i gallblåsan.

Det sker genom ett urintest som djurägaren analyserar hemma via sin smarttelefon och tillhörande app. Resultatet kan enkelt delas med veterinärvården vid ett positivt resultat. Det blir också enklare för djurägare att tidigt hitta tecken hos sitt husdjur som underlättar preventiva insatser snarare än reaktiv och kostsam vård som innebär större påfrestningar för deras husdjur.

– Digitala självtester kommer på bred front för människor som en del av den digitala vårdkedjan och vi ser samma utveckling inom djurvården. Vi lanserar nu appen Ahead på marknaden med tillhörande testkit för hemmabruk och för en dialog med såväl djurfackhandelskedjor, veterinärföretag som försäkringsbolag. Vi vet att efterfrågan bland hund- och kattägare är stor på den här typen av tjänster som minskar deras kostnader och ökar deras insyn i deras husdjurs hälsa och välmående, säger Jari Dujsel.

Ahead har en patenterad teknologi med 99,6% säkerhet och rekommenderat pris för testkittet är cirka 200 kr. Appen FitPet Ahead laddas kostnadsfritt ner för såväl iOS- som Android-telefoner. Läs mer om produkten på www.virtuallab.se

Källa: Pressmeddelande

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.