TULLVERKET: LÅT INTE SMUGGELHUNDEN BLI ÅRETS JULKLAPP !

Foto: Tullverket

Tullverket vädjar: Köp INTE en smuggelhund i julklapp!

Tullverket ser just nu att antalet insmugglade hundar ökar igen. Intresset för att skaffa hund är stort i och med att fler spenderar mycket tid hemma. När efterfrågan på hundvalpar är hög finns det alltid oseriösa säljare som ser möjligheter att tjäna pengar. Köper du en hund som är insmugglad i Sverige är risken stor att hunden kan bära på smitta. Dessutom kan den ha utsatts för långa och tuffa transporter. Är det en hundvalp kan den ha separerats för tidigt från sin mamma. Genom att köpa en smuggelhund göder du också organiserad brottslighet.Tullverket genomför kontroller av djur på uppdrag av Jordbruksverket för att se så att de regler som finns för import av djur följs.

Jordbruksverkets webbplats får du tips om vad du ska tänka på innan du köper en hund från ett annat land, skriver Tullverket på sin facebook

DELA DELA DELA ……….

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.