Flera av hjältehundarna vid Gjerdrum i Norge skadade

Hundarna är de verkliga hjältarna vid den tragiska naturkatastrofen i Gjerdrum i Norge. En av hundarna skadades svårt vid eftersök i lördags, flera andra hundar har skadats lindrigt.

Hundarna skickas in i det farliga skredområdet och markerar där de finner doft efter människor, därefter går räddningsteamet in och letar efter överlevande.

Patrullhundarna i Oslo PD har de senaste åren utbildats och certifierats i USAR (Urban Search and Rescue). Detta är en av de mest meningsfulla sakerna vi gör. Tillsammans med räddningsavdelningen i Oslos brand- och räddningstjänst (OBRE) har vi fått god kompetens och ett mycket bra samarbete.
Tragedin i Gjerdrum har ställt oss inför stora prövningar. Starka intryck och tomhet, men ändå en stor motivation att bidra så att alla berörda får svar. Det är svårt att sätta ord på intrycken, och det arbete som utförs i samråd med östra PD och ett antal olika organ är väl samordnat.
Från och med onsdagen till och med skrivandet har våra patrullhundar tillsammans med OBRE och räddningsenheten (hälsa) letat igenom det mycket krävande skredområdet. Våra hundar har gjort ett imponerande jobb trots farorna och miljön. På lördag kväll sökte en av hundarna i ett område där den gick genom ett fönster. Detta resulterade i ett fult skärsår och han fördes akut till veterinären där den övervakas efter behandlingen. Han kommer att bli bra, men kan tyvärr inte bidra här längre. Ytterligare ett par hundar har skadats i sökningen, men kommer snart tillbaka till jobbet …skriver en hundförare vid Oslo polisdistrikt på facebook

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.