Landsbygdsministern – straffen för hundsmuggling behöver inte höjas

Foto: Tullverket

Smugglingen av hundvalpar sker med små risker och straffen är för låga. Och utländska smugglare skickas ofta tillbaka till sitt hemland i stället för att lagföras i Sverige, sa Ledamoten Magnus Oscarsson, KD,  som krävde en skärpning och tog upp frågan i Riksdagen.

Men Magnus Oscarsson får inget gehör från Landsbygdsministern som anser att straffen för hundsmuggling inte behöver höjas. Ministern menar att informationen om smuggelhundar behöver bli bättre så att konsumenterna som planerar att köpa hund vet hur de ska undvika att köpa en insmugglad hundvalp, skriver Svt.

 Magnus Oscarsson är besviken med svaret han fick av ministern. 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvärld #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.