Någon försöker skada Malmös hundar – Hjälp oss få stopp på det!

Foto: Hundgård unsplash

Så inleder Malmö stad sitt pressmeddelande över oron som nu sprids bland hundägare i hela Malmö, där någon sprider ut hembakta små bullar med livsfarliga vassa glasbitar inuti.

Under veckan som gått har polisen tagit emot minst 3 nya polisanmälningar om nya fynd av hembakta små bullar med sylvassa glasbitar inuti. Många hundägare är väldigt oroliga och vågar inte rasta sina hundar om kvällen då det är mörkt ute för risken att hunden äter av glasbullarna utan att ägaren ser det.

Malmö stads pressmeddelande : Vid ett tiotal tillfällen har någon lagt ut bullar fyllda med glas på platser där hundägare går med sina hundar. Än har man inte hittat den som på detta cyniska sätt försöker skada oskyldiga hundar. Polisen vill få in tips.

Ser du något misstänkt så kontakta polisen, kontakta även Malmö stads Kontaktcenter, så att vi kan sanera ytan efter att polisen varit där.

Från Malmö stads sida har vi satt in extra tillsyn och städning av hundrastgårdarna. Men vi uppmanar alla hundägare att vara extra observanta på vad hundar hittar på marken. När du lämnar information till polisen gör du en insats för alla oroliga hundägare och deras hundar och även för andra djur som kan skadas. Stort tack för hjälpen!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvärld #corona

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.