13 hundar transporterades i avföring – två personer anhållna

foto: pixabay

På lördagen hittades av personal på tullverket 13 hundar av olika raser, i en skåpbil som stoppades då den körde av färjan i Trelleborg.

Hundarna låg i sin egen avföring och fraktades i allt för små burar, utan ordentlig tillgång på vatten och mat. En veterinär som var på plats, ansåg att hundarnas tillvaro under transporten är att jämför med djurplågeri, varför mannen och kvinnan, båda två utländska medborgare, som fanns i bilen anhölls misstänkta för djurplågeri.

Hundarna hade de papper som krävs för import till Sverige, och hämtades senare av den person som de skulle levereras till, skriver SVT.

Reds uppdatering 15/2 – 2021 . Två av hundarna hade felaktiga papper och har transporterats tillbaka av den organisation som hade köpt hundarna. Dessa två hundar skall komma tillbaka till Sverige då deras papper är ok. Organisationen ska inte varit medveten om hur illa hundarna blivit transporterade.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur

Dela det här:

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.