Problemet med smuggelhundar växer – Idag på TV4 i Efter Fem

Problemet med smuggelhundar växer och det börjar bli ett stort bekymmer för tullen, idag tar TV programmet Efter Fem upp problemet med smuggelhundar.

Efterfrågan på hundvalpar är större än tillgången, vilket har satt ytterligare fart på hundsmugglare som fraktar smuggelhundar till Sverige under fruktansvärda förhållanden.

Idag på TV4 @efterfem Tullen avlivar hundvalpar nästan dagligen nu.

Införsel av smuggelhundar har blivit ett stort problem för tullen. Hundvalpar som föds upp under fruktansvärda förhållanden för att sedan fraktas till Sverige och avlivas innan livet ens har börjat. Så ledsen för alla valpar som föds för att behöva dö 💔 😢
Bara för att svenskar ska få köpa en hundvalp precis i den stund de kommer på att de vill ha en hund.
Varför kan man inte vänta på en valp i några månader, en hundvalp född i Sverige!? Att vänta några månader på att få köpa en hundvalp född i Sverige ska inte vara några problem tycker man!


Jag blir så ledsen för alla dessa små valpar som måste somna in för folks girighet att tjäna pengar på dumma människor som inte kan vänta tills det föds en valp här hemma 💔 😢

Folk har alldeles för bråttom med att köpa en hundvalp – en hundvalp är inget som finns tillgängligt hela tiden, det krävs planering för en seriös uppfödare att ta en valpkull. Normalt får man vänta 4-12 månader för att få köpa en valp, en del populära kennlar har ännu längre väntetid!

Valpar avlivas vid gränsen – håller i deras tassar när hjärtat slutar slå

Handeln med smugglade hundar kommer att finnas så länge det finns människor som köper dem. Det enda sättet att stoppa detta är att inte köpa de smugglade djuren. Det är straffbart att köpa en insmugglad hund.

Håller dem i famnen då de somnar in – se tullens vädjan efter rekordökning av valpsmuggling på TV4play HÄR

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.